Fıstık Çeşitleri
Ülkemizin en değerli gıdalarından biri olan antep fıstığı; çerez, baklava, çikolata yapımında tercih edilmektedir. Aynı zamanda adını aldığı Gaziantep’in en meşhur fıstık çeşitlerinden biri olan antep fıstığı eşsiz lezzeti ile atıştırmalıklar arasında yer almakta aynı zamanda baklava, dondurma ve çikolata yapımı gibi diğer birçok gıda üretiminde kullanılarak tüketicisi ile buluşmaktadır. En doğal üretimi ile olgunlaşan antep fıstıkları toplanarak kullanılacağı alana yönelik ayrılmakta ve bu şekilde piyasaya sürülmektedir. Antep fıstıkları içeriğinde yer alan magnezyum, vitamin ve demir gibi yararlı etkileri ile vücuda yeterli besin değerini sunmaktadır. İnsan vücudunda sindirim ve mide, enfeksiyon rahatsızlıkları gibi birçok sağlık sorununa olumlu etkileri bulunan antep fıstığı, düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde birçok rahatsızlığın önüne geçmektedir.
Antep’ten en taze haliyle paketinde!
Kabuklu, iç ve toz antep fıstığı olarak kullanıcılara sunulmakta olan fıstık çeşitleri; iç fıstık, jumbo boy antep fıstığı, kuru ben fıstık, siirt fıstığı, toz fıstık gibi kullanım alanına göre işlenmekte ve hazır hale getirilmektedir. Gaziantep yöresel ürünler online satış hizmeti veren Antep Hatay Yöresel, dalından toplanan antep fıstıklarını en taze ve doğal paketlenmiş haliyle Türkiye’nin her bölgesinde müşterilerine ulaştırmaktadır. Aynı zamanda Antep ve Hatay yöresel ürünlerinden kuruluk, reçel, salça, kuru atıştırmalık, tarhana, ekşi, kuruyemiş, kahve çeşitlerini de evinize sağlık sunan Antep Hatay Yöresel, ağzının tadını bilenlere lezzet yolculuğu yaşatmaktadır.