Baklava, günümüze kadar taşınan ve asla yerini başka bir tatlıya devretmeyecek olan Türk mutfağının en meşhur, en beğenilen tatlılarından birisidir. Baklava denilince akla ilk Antep gelir ve kaliteli baklava tatmak isteyen tüketicilerin ilk durağı: Antep Hatay Yöreseldir.

Vazgeçilmez Yöresel Lezzetler…

Bilindiği üzere Türkiye’de birçok şehrin kendine has, özel lezzetleri bulunmaktadır. Bazı şehirlerin tarım ürünleri Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da meşhurken, bazı şehirlerinde kendilerine ait yöresel yemekleri mutlaka vardır. Gaziantep’te fıstıklı baklava konusunda iddialı ve meşhurdur.

Her Yörenin Kendine Has Lezzetleri Vardır !

Nasıl ki Malatya kayısısı sadece Malatya’da ün bulmuş ve tercih edilmekte ise, Gaziantep’in de en meşhur ürünü Antep baklavısıdır. Antep baklavasını vazgeçilmez kılan bir diğer etken ise baklava ustalarıdır. Ustalar, çocukluklarından itibaren baklava ile yetiştirilmektedir. Baklava ustalarının yanlarında çıraklık yapmakta ve baklava yapımının en püf noktalarını öğrenerek gelişmektedirler. Günümüzde ise bu ustalara ulaşmak artık eskisi kadar zor değildir. Türkiye’nin bütün bölgelerinde meşhur ustalar bulunmakta ve tercih edilmektedir.

Sektöründe uzun yıllardır yöresel ürünleri, kullanıcısı ile buluşturmayı hedeflemekte olan Antep Hatay Yöresel, ev yapımı domates ve biber salçaları ile müşterilerine hizmet vermektedir. Hatay ve Antep yöresel ürünlerini sofranıza güvenle ve rahatlıkla ulaştıran Antep Hatay Yöresel, Türkiye’nin her bölgesine güvenli alışveriş imkanı sunmaktadır. Sektöründe müşterilerine domates, biber salçası, reçel çeşitleri, sebze kurusu ve özel antep baharatları gibi geniş bir ürün yelpazesi sunan Antep Hatay Yöresel, bir tık uzağınızda! Detaylı bilgi için www.antephatayyoresel.com.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.