Sofralarımızda daima yerini alan ve yemeklerin içerisine baharat gibi eklenen, acı tutkunlarının vazgeçilmezi olan pul biber evde de yapılabilmektedir. Pul biber, eski çağlardan bu yana kullanılan gıdalardan birisi olarak bilinmektedir. Kan dolaşımından, mide rahatsızlığına kadar birçok faydası mevcuttur. Mide rahatsızlıklarını iyi neticelendiren pul biber, cilt üzerine de uygulanabilmektedir. Ülkemizde bol miktarda kullanılan pul biber, ağrı kesici niyetiyle de kullanılmaktadır. Doğu ve güneydoğu bölgelerinde yetiştirilen pul biber, önemli besin değerlerine sahiptir. Kırmızı pul biber, A,C,K,E,B6 ve P vitaminleri bakımından oldukça zengin bir besindir.

Ev Yapımı Pul Biber Nasıl Olur?

  • Yaklaşık 4 kilo acı biber kullanılmalıdır. Pul biber yapımı için yeterli bir acı elde edilecektir.
  • Kalın bir ipe iğne aracılığıyla biberleri dizdikten sonra biberlerin birbirlerine değmemesine dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Olduğunuz konumda güneşi uzun süre alan bir kısma asın, kıtır olana kadar astığınız yerde kalması gereklidir.
  • Kıtır olduğu zaman saplarını kesmeniz gerekmektedir. Sonrasında hepsini bir blender ile çekin. Çekme işlemi bittikten hemen sonra 2-3 kaşık zeytinyağı ve 1 t.k tuz ile karıştırıp 2 gün güneşte bekletmek yeterli olacaktır.

Sektöründe uzun yıllardır yöresel ürünleri, kullanıcısı ile buluşturmayı hedeflemekte olan Antep Hatay Yöresel, ev yapımı domates ve biber salçaları ile müşterilerine hizmet vermektedir. Hatay ve Antep yöresel ürünlerini sofranıza güvenle ve rahatlıkla ulaştıran Antep Hatay Yöresel, Türkiye’nin her bölgesine güvenli alışveriş imkanı sunmaktadır. Sektöründe müşterilerine domates, biber salçası, reçel çeşitleri, sebze kurusu ve özel antep baharatları gibi geniş bir ürün yelpazesi sunan Antep Hatay Yöresel, bir tık uzağınızda! Detaylı bilgi için www.antephatayyoresel.com.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.