Şekerleme günümüzde çocuklar tarafından ve kimi zaman yetişkinler tarafından da kahve yanında tercih edilen bir yiyecektir. Şekerleme kelimesinin bir çok manası bulunmaktadır. Aslına bakıldığı zaman bir yiyecek olarak bilinen ve anlamları itibariyle bonbon ve toz şekerin içine meyve özleri konulmasından sonra kaynatılma sürecinden geçerek yapılan şeker çeşidi anlamlarına gelmektedir.

Şekerleme tür olarak çok çeşitlilik göstermektedir. Şekerleme içeriğine ne girerse girsin cazip bir lezzet kazanmaktadır. Lokum ile karışımı yanında: çekme helva, çikolata,draje,pestil,ballı sarma, pişmaniye, cezerye, naneli şeker, akide şekeri gibi çeşitler de şekerlemenin türleri olarak adlandırılmaktadır.

Antep’in yöresel fıstığı yada sade çekme helvası, çikolata kaplı kuruyemişler, gerçek dut pekmezinden yapılmış fındıklı, cevizli yada sade pestiller, içi ceviz dolu pekmezli dışı fındıklı cevizli sucuklar, tel tel hazırlanmış pişmaniyeler, havuç ve fındık ile yapılan cezeryeler de şekerleme reyonlarında yerlerini almaktadır.

Sektöründe uzun yıllardır yöresel ürünleri, kullanıcısı ile buluşturmayı hedeflemekte olan Antep Hatay Yöresel, ev yapımı domates ve biber salçaları ile müşterilerine hizmet vermektedir. Hatay ve Antep yöresel ürünlerini sofranıza güvenle ve rahatlıkla ulaştıran Antep Hatay Yöresel, Türkiye’nin her bölgesine güvenli alışveriş imkanı sunmaktadır. Sektöründe müşterilerine domates, biber salçası, reçel çeşitleri, sebze kurusu ve özel antep baharatları gibi geniş bir ürün yelpazesi sunan Antep Hatay Yöresel, bir tık uzağınızda!

No products found which match your selection.