Aşama aşama çizmeden ve kırmadan yeşil zeytin yapımı

– Zeytinlerin hepsi itina ile yıkanılarak cam kavanoz içerisine doldurulur.
– Zeytin dolu cam kavanozun üzerine su eklenerek güneşten uzak bir yerde saklanır.
– Zeytinin acısını almak için haftada 1-2 defa suyu değiştirilir.
– Normal şartlarda çizme-kırma yönteminde 3 hafta kadar içerisinde acısından arınmış olur fakat çizilmemiş tüm zeytinin acısının totalde çıkma süresi 6-7 hafta kadar sürmektedir.
– Zeytinin olup olmadığını anlamak için 5. haftadan sonra ara sıra tadına bakılması gerekmektedir. Acısı tamamiyle çıkmış ise veya zeytin çekirdekten çok rahat ayrılıyorsa olduğuna işarettir.
– Tatlandırma işlemine geçilir, tatlandırma işleminde zeytinin üzeri temiz suyla doldurulur.
– Tuz, limon tuzu katılarak 3-4 defa belirli aralıklarla çalkalanır.
– 2 hafta kadar sonra tamamiyle zeytininiz sofralarınızda yerini alır.