Domates salçası yemek yaparken olmazsa olmaz olan ve pek çok aperatif türlerde de kullanılabilen, son derece dayanıklı ve uzun süreli saklanabilen bir üründür. Bir yaz sebzesi olan domates, içeriğinde sahip olduğu faydalı özellikleriyle kış aylarında da faydalanmak için sosu, salçası, kurutması, turşusu yapılarak tüketilmektedir. Kış günlerinin vazgeçilmezi yaz günlerinin ise ekmeklere sürülerek çocuklara verilen salça, genel olarak yemeklere renk ve lezzet vermesi için kullanılıyor. Domates salçası, domatesin bütün vitamin ve minerallerini içermektedir.

Domates A, B, C, E, K vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum, demir, fosfor, kükürt ve omega 3 ve 6 içermektedir. Domates salçasında ise özellikle A, C, E vitamini, potasyum ve folik asit yönünden oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan A vitamini göz sağlığı için büyük öneme sahiptir. Düzenli olarak domates salçası tüketimi, sarı nokta hastalığı riskini en aza indirmekte yardımcı olur.

İşte salça yapımı ve tarifi;

– 10 KG Domates (isteğe göre değişebilir)
– Tuz ve Zeytinyağı
– Öncelikle domateslerin hepsini temizledikten sonra küçük parçalar halinde kesin.

*
Yazının devamına profildeki linkten ulaşabilirsiniz.

*
Sektöründe uzun yıllardır yöresel ürünleri, kullanıcısı ile buluşturmayı hedeflemekte olan Antep Hatay Yöresel, ev yapımı domates ve biber salçaları ile müşterilerine hizmet vermektedir. Hatay ve Antep yöresel ürünlerini sofranıza güvenle ve rahatlıkla ulaştıran Antep Hatay Yöresel, Türkiye’nin her bölgesine güvenli alışveriş imkanı sunmaktadır. Sektöründe müşterilerine domates, biber salçası, reçel çeşitleri, sebze kurusu ve özel antep baharatları gibi geniş bir ürün yelpazesi sunan Antep Hatay Yöresel, bir tık uzağınızda! Detaylı bilgi için www.antephatayyoresel.com.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.